با پیشرفت صنعت پرورش بوقلمون در نقاط مختلف دنیا و از جمله ایران، توجه به بیماریهای بوقلمون نیز اهمیت زیادی یافته است.
فصل اول این کتاب به منشأ بوقلمون؛ فصل دوم به گلههای بوقلمونهای مادر؛ فصل سوم به تلقیح مصنوعی؛ فصل چهارم به تخمهای هچ شونده و خدمات هچری؛ فصل پنجم به تغذیه؛ فصل ششم به فاکتورهای تأثیرگذار روی بیماریها؛ فصل هفتم به کلیات بیماریهای رودهای؛ فصل هشتم به بیماریهای ویروسی رودهای؛ فصل نهم به بیماریهای میکروبی رودهای؛ فصل دهم به بیماریهای انگلی؛ فصل یازدهم به بیماریهای ویروسی تنفسی؛ فصل دوازدهم به بیماریهای میکروبی تنفسی؛ فصل سیزدهم به عفونتهای کلامیدیایی؛ فصل چهاردهم به عادتهای بد؛ فصل پانزدهم به بیماریهای دستگاه عضلانی- اسکلتی؛ فصل شانزدهم به لنگش و مشکلات پا؛ فصل هفدهم به انگلهای خارجی؛ و فصل هجدهم به پیشرفتهای صورت گرفته در مورد بیماریهای بوقلمون پرداخته است.
این کتاب توسط دکتر حسن اوحدینیا، مدرس سابق دانشگاه اهواز تألیف و توسط انتشارات علم و قلم در 178 صفحه چاپ رسیده است.